Mitä meillä voi tehdä?

NORPPABONGAUSTA, SUP-LAUTASEIKKAILUJA, KUUTAMOHIIHTOA, PUUSAUNAN LÖYLYJÄ

Mitä ikinä tahdotkaan tehdä lomallasi, on pääasia, että loma tuntuu lomalta! Meiltä löytyy loistavat puitteet omistautua täydellisesti rentoutumiselle, mutta tekemistä kaipaaville mökkiläisille vuokraamme muutamia harrastusvälineitä. Lähimetsät ja järvi tarjoavat erinomaisen ympäristön omatoimisille aktiviteeteille, kuten urheilulle, marjastukselle ja kalastukselle. Vuodenajat vaihtuvat, mutta tekeminen ei Leveälahdessa pääse loppumaan!

Välinevuokraus:

SUP-laudat: 35 €/vrk, 160€/vko
Mökkipyörät: 10€/vrk
Lumikengät: 12€/vrk

previous arrow
next arrow
Slider

Vesiteitä pitkin mökkeilemään

Sijaintimme suurten vesistöjen äärellä on erityisen ihanteellinen vesiteitse liikuttaessa. Telmonselkä kuuluu pohjoisen Saimaan Orivesistöön, ja meiltä pääsee kätevästi myös Pyhäselälle. Veneilevien mökkiläisten on mahdollista tuoda oma vene mökkirantaan.

Tarkkasilmäisimpien vesilläliikkujien on mahdollista nähdä lähivesissämme myös vilaus saimaannorpasta. Lähimmät havainnot näistä leppoisista kavereista on tehty vain neljän kilometrin päässä olevan Arvinsalmen lossin tienoilta. Muistathan, että saimaannorppa on rauhoitettu laji, ihailethan sitä hyvän välimatkan päästä.

Läheltämme löydät:

Liperin ja Rääkkylän kirkonkylille on meiltä lähes sama, noin 20 kilometrin matka. Joensuun palvelut odottavat 40 minuutin ajomatkan päässä. Jos kahvilla tai jäätelöllä pistäytyminen alkaa houkuttelemaan, tarjoavat pyörämatkan päässä (5 km) oleva idyllinen Saariston puoti, Paksuniemi Rääkkylässä tai satamamiljöö Liperissä tähän oivan vaihtoehdon (palvelut auki vain kesäkaudella). Paikallisia perinneherkkuja, tuoreita karjalanpiirakoita voi käydä ostamassa esimerkiksi leipomosta Liperin keskustasta.

Liperin kunnan tarjoamiin vapaa-ajan palveluihin voit tutustua tästä.

Sekä Koli että Kolovesi sijaitsevat noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä meiltä. Hiihtäjille löytyy latuja Pärnävaaran urheilukeskuksesta ja Kontiolahden ampumahiihtostadionilta. Valamon luostari Heinävedellä, Kotiseutumuseo Tähkä Liperissä sekä Outokummun Vanha Kaivos puolestaan tarjoavat matkailijoille kulttuuri- ja historiaelämyksiä. Liperin kunnan vapaa-aikasivuilta voit tarkastaa mm. ajankohtaiset tapahtumat ja esimerkiksi kunnan tarjoamat retkeilyreitistöt.

Mökeillemme tullaan usein myös kalastuslomalle, sillä mökkien lähivedet tunnetaan kalaisina paikkoina. Mato-onkiminen ja pilkkiminen onnistuvat ilman lupia, mutta muihin kalastusmuotoihin tarvitset luvat, jotka voit hankkia mm. Liperin St1:ltä tai Saariston puodista. Tästä voit tutustua tarkemmin kalastusta koskeviin säännöksiin ja lupien tarpeeseen.

Etäisyyksiä:

Liperi: 19 km
Rääkkylä: 20 km
Joensuu: 44 km
Arvinsalmen lossi: 4 km
Pärnävaaran urheilukeskus, Ylämylly: 32 km
Kontiolahden ampumahiihtostadion: 55 km
Kolin kansallispuisto, Lieksa: 102 km
Koloveden kansallispuisto, Enonkoski: 97 km
Valamon luostari, Heinävesi: 68 km
Lintulan luostari, Heinävesi: 83 km
Vanha kaivos, Outokumpu: 55 km
Kauppaan kesäisin 6 km, talvisin 20 km.